بلاروس

آشنایی با روابط تجاری ایران و بلاروس

بلاروس

آشنایی با روابط تجاری ایران و بلاروس

تأکید ایران و بلاروس بر گسترش روابط تجاری دو جانبه

تأکید ایران و بلاروس بر گسترش روابط تجاری دو جانبه

خبرگزاری فارس: در دیدار وزیر امور خارجه جمهوری بلاروس با وزیر بازرگانی کشورمان دو طرف با اشاره به علاقه مندی روسای جمهور دو کشور به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی خواستار گسترش و تعمیق روابط جدی و اجرای موافقتنامه ها و پروژه های مشترک میان دو کشور شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت بازرگانی در این دیدار میر کاظمی با اشاره به ظرفیت های خوب موجود خواستار افزایش سطح روابط و مبادلات میان دو کشور شد و گفت: با اجرای برنامه ریزی دقیق و منسجم می توانیم سطح روابط دو کشور را در همه زمینه ها روانتر و سهل تر کنیم.
وزیر بازرگانی ضمن تأکید بر اجرای سریع توافقات مطرح شده در کمیسیون های مشترک میان دو کشور و رفع موانع موجود بر سر راه فعالیت بخش های خصوصی و تجار برقراری روابط بانکی برای ارائه تسهیلات و گشایش اعتبار، ایجاد موسسات استاندارد برای کنترل کیفیت کالا، ایجاد امکاناتی برای فعالیت رسمی تجار و نیز رفع مشکلات مربوط به صدور ویزا برای تجار و بازرگانان را از عوامل موثر در توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور عنوان کرد.
میرکاظمی ضمن اعلام علاقه مندی جمهوری اسلامی ایران به انجام توافقاتی درزمینه تعیین لیست کالاهای مشمول تعرفه های ترجیحی و تشویق به سرمایه گذاری بخش های خصوصی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات در زمینه های دارویی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی و نیز سرمایه گذاری های مشترک در خصوص موضوعاتی همچون صنایع پتروشیمی، خودروسازی، غذایی، مصالح ساختمانی و صنایع تبدیلی کشاورزی خبر داد.
وزیر بازرگانی با اشاره به مشترکات تاریخی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با برخی از کشورها خواستار فعالیت ایران و بلاروس در کشور ثالث به منظور سرمایه گذاری و ارائه خدمات شد.
وزیر امور خارجه جمهوری بلاروس نیز دراین دیدار ضمن ابراز علاقه مندی کشورش به گسترش روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران برگزاری کمیسیون های مشترک دو کشور را از ابزارهای خوب و مفید در این زمینه عنوان کرد.
سرگئی مارتینوف با اشاره به بررسی و اجرای فعالیت های مشترک از شکل گیری پروژه های عظیم در همکاری میان دو کشور در زمینه های مونتاژ خودروی سواری ایران در بلاروس و نیز ماشین های سنگین بلاروسی در ایران خبر داد.
وزیر امور خارجه بلاروس در ادامه ضمن بیان مطلبی در خصوص انجام توافقات بانکی خواستار ایاد شرایط بانکی مورد قبول برای طرف ایرانی و بلاروسی و نیز حل مسائل و مشکلات گمرکی باتوجه به روابط خاص دو کشور شد.

روسیه تحریم واردات شکر بلاروس را لغو کرد ( 22/02/1386 )


مقامات بخش کشاورزی روسیه ممنوعیت و محرومیت‌های خرید و فروش سهمیه شکر بلاروس را لغو کردند.


به گزارش ایانا و به نقل از سایت خبری بلاروس- رییس اتحادیه شکر بلاروس در کنفرانس خبری خود از تغییر سیاستهای مقامات کشاورزی روسیه مبنی بر لغو ممنوعیت خرید و فروش سهمیه شکر بلاروس در این کشور خبر داد.

وی در ادامه گفت: براساس قطعنامه شماره 263 وزارت توسعه اقتصادی روسیه و تفاهم‌نامه‌ای که از سوی مقامات کشاورزی روسیه به امضا رسیده تمام محموله‌های شکر بلاروسی که در گمرک روسیه توقیف شده بود آزاد و به زودی وارد بازارهای روسیه می‌شود.

به موجب تفاهم‌نامه مذکور از این پس قند و شکر بلاروس به طور مستقیم در اختیار مشتریان این محصول در روسیه قرار می‌گیرد.

گفتنی است: بلاروس متعهد شده تا پایان سال 2007 میلادی 180 هزار تن شکر به روسیه صادر کند./


اراده جدی ایران و بلاروس برای گسترش روابط

وزیران امور خارجه ایران و بلاروس در مینسک ضمن بررسی تحولات منطقه و جهان بر عزم و اراده جدی دوکشور برای گسترش مناسبات دو جانبه تاکید کردند 

منوچهر متکی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران  پس از دیدار با مقامات عالیه ارمنستان وارد مینسک شد و در دیدار با مارتینوف وزیر امور خارجه بلاروس آخرین تحولات روابط دو جانبه ومنطقه مورد بحث و تبادل قرار داد 

متکی با اشاره به عزم و ارده روسای جمهوری دو کشور اظهار داشت: روسای جمهوری دو کشور عزم و اراده جدی برای گسترش مناسبات دو جانبه دارند و گام های عملی را به طور متناوب تعقیب کرده و خواستار تعیین سازکارهای  موثری برای اجرایی کردن آن هستند 

وزیر امورخارجه با تبیین نقش پارلمان در تصویب قوانین و لوایح مورد نیاز حوزه سیاست خارجی گفت: نقش مجلس شورای اسلامی ایران در حمایت و پشتیبانی از اهداف و برنامه سیاست خارجی حائز اهمیت است و حضور نماینده  مجلس شورای اسلامی ایران، قوه محرکه  موافقتنامه های مورد نیاز مناسبات تهران - مینسک می باشد

متکی با تشریح ظرفیت های اقتصادی، تجاری، صنعتی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: ظرفیتهای نفتی، صنعتی، تبادل کالاهای مورد نیاز طرفین، بهره برداری از امکانات صادرات مجدد دو کشور، احداث کارخانه سیمان و خودرو سازی همگی زمینه ها و عرصه های جدید در مناسبات دو کشور ایجاد کرده که در پرتو دستورالعمل های روسای جمهوری دو کشور باید هر چه سریعتر اجرائی شوند

مارتینوف نیز در این دیدار با ارزیابی مناسبات جاری اظهار داشت: تحرک خوبی از سوی روسای جمهوری دو کشور برای ساختار بخشیدن به مناسبات  ایران و بلاروس آغاز شده و نقش پارلمان های دو کشور برای تسریع موافقتنامه های مورد نیاز، اساسی است 

وزیرامورخارجه  بلاروس با تشریح وضعیت اجرائی توافقات حاصله گفت: گردش کار پروژه های صنعتی، نفتی، تجاری از سوی طرف های بلاروسی در جریان بوده و کلیه دستورات  مقتضی از سوی رئیس جمهوری بلاروس ابلاغ شده و مینسک آمادگی دارد پیشرفت های مرحله ای آن را در رایزنی مستمر با مقامات جمهوری اسلامی ایران ارزیابی نماید 

منبع: ایرنا 

نشست کمیسیون مشترک ایران و بلاروس در تهران

نشست کمیسیون مشترک ایران و بلاروس در تهران
 
تجارت- همشهری آنلاین:
راهکارهای تسهیل روابط تجاری ایران و بلاروس در اولین روز اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی دو کشور بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت بازرگانی، پیگیری تاسیس و راه اندازی بانک ایرانی در کشور بلاروس، حمایت­های مالی از تجار، تدوین و اجرای توافق­نامه­های بازرگانی و گمرکی  از مواردی بود که در این نشست به آن پرداخته شد.

سید مسعود میر میرکاظمی، وزیر بازرگانی ایران در مراسم افتتاح هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری­های اقتصادی و بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس، با اشـاره بـه مشتـرکات فـراوان دو کشـور در حرکت­های سیـاسی و بیـن­المللی، بـرلـزوم فـراهم شـدن زیرساخت­هایی برای توسعه روابط دو کشور تاکید کرد.

وزیر بازرگانی، تبادل هیأت های تجاری، سرمایه­گذاری متقابل در زمینه صنایع ماشین سازی، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی و دارویی و همکاری در زمینه نفت و گاز را از موضوعات مطرح شده از سوی کارشناسان دو کشور عنوان کرد.

میرکاظمی با اظهار امیدواری از اینکه برگزاری این­گونه نشست­ها، امکان برقراری روابط تجاری میان بازرگانان دو کشور را مضاعف می­کند، طبق نظر روسای جمهوری دو کشور، خواستار توسعه سطح مبادلات تجاری تا سقف یک میلیارد دلار شد.

وزیر بازرگانی با اشاره به فن آوری و ظرفیت های تولیدی مطلوب و موجود در هر دو کشور، شناخت بیشتر دو طرف را از این پتانسیل برای گسترش و تعمیق روابط، مثبت و مفید ارزیابی کرد.

وی با بیان این نکته که مقدمات راه­اندازی بانک ایرانی در کشور بلاروس انجام شده، حمایت مالی از تجار برای حضور در کشور مقابل، اجرای توافق­نامه گمرکی و موافقت در زمینه فعالیت موسسات استاندارد و حل نظام تعرفه­ای، انجام پروژه های مطرح میان دو کشور و حل مشکلات حمل و نقل و روادید را از مواردی اعلام کرد که پیگیری و تحقق هریک از آنها گام مهمی در جهت توسعه روابط ایران و بلاروس تلقی خواهد شد.

روستسکی وزیر صنایع بلاروس نیز در این نشست ضمن اعلام آمادگی کشورش برای توسعه سطح روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران، ارتقای سطح مبادلات تجاری تا سقف یک میلیارد دلار را وظیفه خطیر مقامات تجاری دو طرف، عنوان کرد.

وی ضمن استقبال از سرمایه گذاری شرکت ایران خودرو در کشور بلاروس، روند فعالیت دو کشور را در زمینه ایجاد خط ممتاز الکترونیکی، تولیدات بلاروس در زمینه ماشین های سنگین معدنی و کمپرسی و همکاری­های علمی و فن­آوری، مثبت ارزیابی کرد.

مذاکرات کارشناسان دو طرف، روز سه شنبه ادامه می یابد و چهارشنبه 24 مردادماه و همزمان با آخرین روز این اجلاس، موضوعات مورد تفاهم دو کشور به امضای وزرای بازرگانی و صنایع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس خواهد رسید.

تاکنون 7 نوبت کمیسیون مشترک همکاری­های اقتصادی میان ایران و بلاروس برگزار شده  که آخرین اجلاس آن، 30 فروردین ماه سال 85 بوده است.

روسیه، انگلستان، اکراین، لهستان، آلمان و هلند شرکای تجاری بلاروس به شمار می­آیند.

کشور بلاروس با حجم سرمایه­گذاری خارجی 3/451 میلیون دلار دارای 6/19 میلیارد دلار صادرات به جهان و 8/14 میلیون دلار (در 9 ماهه 1385) صادرات به ایران است.

هم­چنین علاوه بر صدور تولیدات خدمات فنی و مهندسی، توتون و تنباکو، داروهای تولید شده داخل کشور، کاشی و سرامیک، فرش و سایر کفپوش­های نسجی و ... از مهم ترین اقلام صادراتی ایران به کشور بلاروس می­باشند.

اطلاعات اساسی کشور بلاروس در مقایسه با جمهوری اسلامی ایران

اطلاعات اساسی کشور بلاروس در مقایسه با  جمهوری اسلامی ایران درسال2006

شرح

کشور  بلاروس

کشور ایران

رییس جمهور

الکساندر لوکاشنکو

جناب آقای دکتر احمدی نژاد

وزیر بازرگانی

الکساندر ایوانکوف

جناب آقای دکتر میرکاظمی

نوع حکومت

جمهوری

جمهوری اسلامی

مساحت (کیلومترمربع)

207600

1648000

کشورهای همسایه

لتونی، لیتوانی، لهستان، روسیه، اوکراین

افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، عراق،

پاکستان، ترکیه، ترکمنستان

پایتخت/شهرهای مهم

مینسک/ برست، گومل، ماهیلیوف، هردونا، ویتبسک

تهران/ اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز

زبان رسمی

بلاروسی

فارسی

دین و مذهب

ارتودکس شرقی

اسلام

جمعیت (میلیون نفر)

7/9  (2007)

70                         (2007)

نرخ رشد جمعیت (درصد)

41/0-  (2007)

66/0                       (2007)

متوسط سن

2/37  (2007)

8/25                (2007)

درصد باسوادی

6/99

4/79                    (2003)

درصد جمعیت زیر خط فقر

1/27

40                     (2002)

نرخ بیکاری (درصد)

2/1

5/12

نرخ تورم (درصد)

5/9

6/13

تولید ناخالص داخلی (OER) (میلیارد دلار)

56/28

8/194

نرخ رشد GDP (درصد)

2/9

5

در آمد سرانه (دلار)

2760

2600         (2005)

حجم سرمایه گذاری خارجی (میلیون دلار)

305  (2005)

30                    (2005)

بدهی خارجی (میلیارد دلار)

498/5

8/14

ذخایر طلا و ارز (میلیارد دلار)

329/1

46/58

ذخایر نفت (میلیارد بشکه)

-

5/132

ذخایر گاز (میلیارد مترمکعب)

-

26620            (2005)

بودجه سالانه دولت (میلیارد دلار)

578/6

در آمد : 6/104 - هزینه : 6/100

میزان صادرات به جهان (میلیارد دلار)

7/19

18/63 - صادرات غیر نفتی  3/16

میزان واردات از جهان (میلیارد دلار)

3/22

4/41

میزان صادرات به ایران (هزار دلار)

49895

-

میزان واردات از ایران (هزار دلار)

2399

-

درصد رشد تولیدات صنعتی

6/15

2/3

نوع پول و برابری آن با دلار

2144 روبل

1/9227 ریال

شرکای عمده تجاری در زمینه صادرات

روسیه، هلند، انگلیس، اوکراین، لهستان، آلمان

امارات، چین، عراق، ژاپن، هند، ایتالیا، سنگاپور

شرکای عمده تجاری در زمینه واردات

روسیه، آلمان، اوکراین

آلمان، امارات، چین، ایتالیا، فرانسه، سوییس

رتبه جهانی از نظر آزادیهای سیاسی و اجتماعی

123

118

رتبه جهانی و امتیاز از نظر زیرساختهای اقتصادی و صنعتی

-

-

رتبه از نظر توسعه انسانی

67

99

رتبه از نظر هزینه تحقیقات و توسعه

40

45

میزان دسترسی به اینترنت (نفر)

3390000

7500000

مهمترین منابع طبیعی

زغال سنگ، مقدار کمی نفت و گاز طبیعی، دولومیت، گرانیت، سنگ آهک، خاک رس، گچ، ماسه سنگ

نفت، گاز طبیعی، زغال سنگ، مس، آهن، روی

مهمترین محصولات  کشاورزی

جو، سیب زمینی، سبزیجات، چغندرقند، الیاف کتان

گندم، برنج، حبوبات، چغندرقند، میوه، خشکبار، پنبه

مهمترین صنایع

مـاشیـن ابـزار بـرش فلـزات، تراکتـور، موتور سیکلت، کود، کامیون، الیاف شیمیایی، تلویزیون، رادیو، یخچال، نساجی

پتروشیمـی، نسـاجـی، سیمـان،

مصـالح ساختمانی، مواد غذایی فرآوری شده

مهمترین اقلام صادراتی به جهان

محصولات نفتی، کود، تایر، الیاف شیمیایی، سنگ آهن، تراکتور، کامیون، یخچال و فریزر، تلویزیون

نفت و گاز، محصولات پتروشیمی، آهن و فولاد، مس،خشکبار،فرش و صنایع دستی،مواد معدنی

مهمترین اقلام  وارداتی از جهان

نفت و محصولات آن، گاز، الکتریسیته، سنگ آهن، الکل، موتورهای احتراقی داخلی، ماشین ها برای فرآیند اتوماتیک پردازش اطلاعات، اتومبیل های مسافربری

آهن و فولاد، لوازم صنعتی برقی، مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از آن، مواد شیمیایی

تعداد اجلاس های برگزار شده و تاریخ آخرین اجلاس

7  اجلاس، 30 فروردین تا اول اردیبهشت 1385

-

عضویت در WTO و دیگر سازمانهای بین المللی و منطقه ای

عضو ناظر WTO، CIS، سازمان ملل، آنکتاد، یونیدو

عضو ناظرWTO، بانک جهانی، صندوق

بین المللی پول، اکو، آنکتاد

روابط تجاری با ج.ا.ایران :

روابط تجاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با کشور بلاروس

تراز بازرگانی از سال 1376 لغایت 1385 - ارزش : هزار دلار

سال

1376

1377

1378

1379

1380

1381

1382

1383

1384

1385

(9 ماهه)

صادرات

303

158

333

177

409

345

986

1526

1037

1574

واردات

7645

3508

6484

8116

28404

5403

8759

15351

17452

14848

تراز تجاری

7342-

3350-

6151-

7939-

27995-

5058-

7773-

13825-

16415-

13274-

 مهمترین اقلام صادراتی ایران به بلاروس 

ردیف

نام کالا

ارزش

(هزار دلار)

1

توتون و تنباکو

426

2

داروهای دارای تولید داخلی مشابه

185

3

کاشی یا سرامیک

58

4

فرش و سایر کف پوش های نسجی

56

5

جوال و کیسه برای بسته بندی کالا

55

6

وسایط نقلیه با موتور پیستونی

54

7

سایر آلات و وسایل مورد استفاده در علوم دندانپزشکی

47

8

پسته

36

9

انگور خشک کرده

33

10

رب گوجه فرنگی

27

مهمترین اقلام وارداتی ایران از بلاروس

ردیف

نام کالا

ارزش

(هزار دلار)

1

الیاف سنتتیک

6706

2

وسائط نقلیه حمل و نقل  کالا

3447

3

قطعات منفصله  برای تولید کامیون و کامیونت

1657

4

دسته الیاف از رشته های سنتتیک

1642

5

پارچه استخوان بندی لاستیک

1058

6

سایر دامپر ها

668

7

ماشین های سوراخ کردن

254

8

وسایل نقلیه موتوری با وزن ناخالص وسیله نقلیه

230

9

بدنه برای کامیون، کامیونت

184

10

پرسورهای برودتی

133

روابط تجاری با جهان :

مبادلات بازرگانی بلاروس با جهان

مبادلات بازرگانی با جهان - ارزش : میلیارددلار

سال

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

صادرات

3/7

4/7

8

9/9

7/13

9/15

6/19

واردات

6/8

2/8

9

5/11

4/16

6/16

1/21

تراز تجاری

3/1-

8/0-

1-

6/1-

7/2-

7/0-

5/1-

مهمترین اقلام صادراتی  به جهان

ردیف

نام کالا

ارزش

(میلیون دلار)

1

مشتقات نفتی، غیرخام

6/1960

2

کودهای معدنی یا شیمیایی

8/535

3

تراکتورها

3/382

4

کامیون، وسایط نقلیه موتوری برای حمل و نقل  کالا

9/369

5

یخچال و فریزر

4/263

6

سایر مبلمان و اجزای آن

1/166

7

میله های آهنی

9/163

8

اجزاء و قطعات وسایط  نقلیه موتوری

7/152

9

ساقه نیشکر یا چغندر قند

4/132

10

چوب اره و خردشده

7/120

مهمترین اقلام وارداتی از جهان

ردیف

نام کالا

ارزش

(میلیون دلار)

1

گازهای نفتی

719

2

مشتقات نفتی، غیرخام

162

3

مبادلات تجاری ویژه

157

4

ترکیبات دارویی

150

5

انرژی الکتریکی

147

6

سیم های عایق دار، کابل

136

7

موتورهای دیزلی یا نیمه دیزلی

125

8

محصولات تخت نوردشده از آهن

115

9

سیگار، سیگار برگ

108

10

ساقه نیشکر یا چغندر قند

103

روابط تجاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با کشور بلاروس

 همکاریهای دوجانبه

ردیف

اجلاس

متولی اجلاس

تاریخ

محل برگزاری

1

چهارمین کمیسیون مشترک

وزارت بازرگانی

آبان 1380

تهران

2

دسترسی های مفید:

صادرکنندگان میگو در هرمزگان: بازار اروپا را از دست دادیم

دریانیوز : شماری از مدیران شرکتهای صادرکننده میگو در هرمزگان اظهارداشتند: برخی کم کاریها موجب شد تا بازار تعطیلات ژانویه (سال جدید میلادی)اتحادیه اروپا را از دست بدهیم.
این عده افزودند: هم‌اکنون صدها تن میگوی صادراتی به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در گمرک‌های بندرهای کشورهای مقصد و یا ایران نگهداری می‌شود.
یکی از آنان علت جلوگیری از واردات میگوی پرورشی ایران به کشورهای اروپایی را انجام نشدن آزمایش "میزان مانده دارویی در میگوهای صادراتی" ذکر کرد.
فرهاد فرازفر بیان داشت: مسوولان سازمان دامپزشکی و شیلات ایران درپاسخ به درخواست اتحادیه اروپا که خواستار انجام این آزمایش شده‌بودند کوتاهی کردند طوری که به رغم گذشت چندماه هنوز در زمینه تامین تجهیزات لازم و جذب نیروی متخصص آن با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشوربرای تامین حقوق آن به توافق نرسیده‌اند.
این تولیدکننده و صادرکننده میگو بیان داشت: ‪ ۸۰‬درصد میگوی صادراتی ایران به اتحادیه اروپا و سه کشور اسپانیا، بلژیک و پرتغال صادر می‌شود.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت میگوپرور هرمزگان گفت:این کشورهاادامه واردات رابه‌انجام خواسته‌های اتحادیه‌اروپااز سازمان دامپزشکی ایران مبنی بر تاسیس آزمایشگاه‌موردنظر برای سنجش میزان مانده‌دارویی و فلزات سنگین‌در محموله‌های صادراتی میگوی پرورشی ایران موکول کرده‌اند.
وی گفت: پاسخ ندادن مناسب، سریع و به موقع مسوولان ذیربط به بحران حاصل از ممنوعیت صادرات میگوی پرورشی موجب واردآمدن خسارتهای فوق‌العاده به تولید این آبزی در سال آینده می‌شود.
فرازفر بیان داشت: از دست دادن بازار اروپایی موجب وارد آمدن ضربه‌بزرگ و غیرقابل جبرانی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان میگوی پرورشی شده طوریکه در صورت کمک نکردن دولت، ادامه کار میسر نمی‌شود.
مدیر عامل شرکت دریاگستران هرمز که‌از صادرکنندگان برتر میگو به اتحادیه اروپاست ابراز داشت:در نتیجه این کار حدود هفت میلیون دلارخسارت به مجموعه به هم پیوسته بخش تولید تاصادرات میگوی پرورشی این استان و استانهای دیگر وارد شد.
حاج محمدپورباقری از پیشگامان ایجاد صنعت میگوی پرورشی هرمزگان هشدار داد: مدیران بخش دولتی هنگام بروز بحران به جای رفع مشکل، بیشتر در پی توجیه کم‌کاریها به مدیران مافوق خود هستند.
درحالی اتحادیه اروپا واردات میگوی پرورشی از ایران را ممنوع اعلام کرده که بازرسان بهداشتی آنها تابستان امسال مجوز صادرات آبزیان جمهوری اسلامی ایران را به مقصد این‌اتحادیه به مدت پنج سال تمدید کردند.
مدیر کل دامپزشکی هرمزگان گفت:این مجوز در پی بازدیدی که بهار امسال بازرسان بهداشتی اتحادیه اروپا از مراکز عمل‌آوری و بسته‌بندی آبزیان در سطح این استان داشتند صادر شد طوری که نام ایران را درلیست گروه ‪ A‬صادر کنندگان آبزیان به اتحادیه اروپا قراردادند.
طبق آمارهای منتشره بوسیله شیلات هرمزگان سالانه دراین استان حدود پنج هزارتن میگوی پرورشی و صیدشده‌ازدریا بوسیله صیادان و مراکز پرورش تحویل مراکزعمل‌آوری و بسته‌بندی این استان برای صادرات به کشورهای مختلف از جمله اتحادیه اروپا می‌شود.
در این آمار مقدار میگوهای پرورشی صادراتی از استان هرمزگان یکهزارو‪۵۰۰‬ تن به ارزش بیش از هفت میلیون دلار اعلام شده‌است.
مسوول یک شرکت صادرکننده میگو گفت:هم اکنون نیز اداره کل دامپزشکی هرمزگان ازصدور مجوز صادرات میگو به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا خودداری می‌کند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی سنگانیان بیان داشت: کشوراسپانیا بطور کتبی از سازمان دامپزشکی‌ایران خواسته از این پس (تابستان امسال) علاوه برآزمایشهای معمولی، نتیجه آزمایش مانده دارو در محموله‌های صادراتی پرورشی را نیز اندازه‌گیری و به همراه دیگر مستندات برای کشورهای واردکننده میگو ارسال کند.
مهندس سنگانیان بیان داشت: تعلل سازمان دامپزشکی و پیگیری نکردن شیلات موجب شد تا شرکتهای صادرکننده میگو مهمترین و باارزش‌ترین بازار سال نو میلادی یا همان ژانویه را از دست بدهند.
مدیرعامل شرکت مروارید سفید نیز گفت : بازارهای منطقه‌ای همچون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به خصوص امارات متحده عربی نیز مملو از میگو شده طوری که هم اکنون پذیرای صادرات اضافی نیست و کاهش شدید قیمتها را بدنبال داشته‌است.
مهندس اشتری گفت: تا قبل از ممنوعیت، صادرات میگوی پرورشی به اتحادیه اروپا هر هفته حدود ‪ ۲۰‬تن میگو در بازار دوبی توزیع می‌شد که این مقدار هم اکنون به کمتر از چهارتن کاهش پیدا کرده است.
به گفته وی، هزاران نفراز فعالان این بخش پس از یک سال کار و تلاش بی‌وقفه باامید به خدا درانتظار آغاز سال سال نو مسیحی و تعطیلات ژانویه لحظه‌شماری می‌کردند تااز برگشت وجوه حاصله از صادرات میگوی پرورشی امرار معاش کنند.
مدیرعامل شرکت زرافشان جنوب بیان داشت: متاسفانه این مسئله موجب از هم پاشیدگی زنجیره‌تولیدکنندگان این آبزی در هرمزگان شده طوریکه هم اکنون پاسخگوی پرسنل، کارگران فصلی و سررسید بانکهای عامل نیستند.
شرکتهای صادرکننده میگو و دیگر آبزیان دریایی هرمزگان درحالی این مطالب را مطرح می‌کنند که آمارهای اداره کل دامپزشکی این استان صادرات یک هزارو ‪ ۸۱‬تن میگوی پرورشی و دریایی را از ابتدای امسال تاکنون تایید می‌کند.
در این آمارها که در اختیار ایرنا قرار گرفته آمده است: ‪ ۹۲۵‬تن ازمجموع این صادرات میگوی پرورشی بوده که ‪ ۷۱۲‬تن آن مربوط به مهرماه امسال به بعد است.
مدیرکل‌دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: حدود بیست روز قبل نیز دفتر قرنطینه وامور بین‌الملل سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده که تا اطلاع بعدی از صدور مجوز برای صادرات میگوی پرورشی به مقصد کشورهای اروپایی خودداری شود.
دکترمحمدجعفرنیکپور گفت:هم اکنون مجوز صادرات میگو به مقصدامارات متحده عربی، مصر، چین، عمان، بلاروس، روسیه، اکراین، هنگ کنگ، کره‌جنوبی، تایلند، ترکیه و لبنان بوسیله دامپزشکی هرمزگان صادر می‌شود.
وی گفت:باپیگیریهای بعمل آمده بوسیله سازمان دامپزشکی تجهزات مورد نیاز برای انجام آزمایشهای لازم جهت پی بردن به میزان باقی‌مانده دارویی و فلزات سنگین روی محموله‌های صادراتی در حال تهیه است که پس از طی مراحل اداری به زودی کار نصب آنان در تهران آغاز می‌شود.
به گفته این منبع هم اکنون بیش از ‪ ۱۵‬نوع آزمایش مختلف روی محموله‌های صادراتی و وارداتی بوسیله آزمایشگاه مجهز دامپزشکی هرمزگان انجام می‌شود که در صورت تامین تجهیزات و کارشناس آزمایش باقی مانده دارویی‌روی میگوهای صادراتی در بندرعباس و یا تهران قابل انجام است.
در آمارهای تایید شده بوسیله اداره کل شیلات هرمزگان میزان تولیدمیگوی پرورشی این استان بطور متوسط در سال حدود دو هزار تن ذکر شده که ‪ ۷۰‬درصد از آن به ارزش بیش از هفت میلیون دلار به خارج از کشور صادر می‌شود.
شرکتهای عمل‌آوری و صادرکننده میگو در هرمزگان اظهار داشتند که بیشترین مقدار(‪ ۹۰‬درصد) میگو طی ماههای مهر و آبان هرسال برای عرضه‌به‌بازار ژانویه (تعطیلات رسمی سال مسیحی) صادر می‌شود.
تنها زیر مجموعه وزارت جهادکشاورزی که محصولات تولیدی آن جنبه صادراتی دارد شیلات و به خصوص پرورش میگو است که سطح زیرکشت آن در کشور بالغ بر سه هزارو‪ ۶۵۳‬هکتار گزارش شده که حدود ‪ ۴۴‬درصد از آن متعلق به هرمزگان است که ‪ ۵۸‬درصد میگوی پرورشی کشور درآن تولید می‌شود.
در بند نهم سند ملی توسعه هرمزگان که به تصویب هیات وزیران نیز رسیده برخورداری از ذخایرآبزیان به ویژه امکانات گسترش و توسعه طرح‌های پرورش میگو و دیگر آبزیان بعنوان یکی از مزیت‌های توسعه‌ای این استان نام برده شده‌است.


در دیدار وزیر بازرگانی کشورمان با تجار و بازرگانان بلاروس

بر افزایش سطح مناسبات تجاری دو کشور تأکید شد - 1/3/86

با توجه به توانمندیها و پتانسیل اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و واردات 550 میلیارد دلاری بلاروس، درصد قابل توجهی از این رقم باید به ایران اختصاص یابد.
به گزارش روابط عمومی وزارت بازرگانی، دکتر سید مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی کشورمان در جریان سفر خود به بلاروس که در معیت رییس جمهور محترم صورت گرفت در ملاقات با بازرگانان بلاروس و تجار ایرانی مقیم آن کشور با اشاره به توافقات انجام شده در دیدار سال گذشته رییس جمهور بلاروس از جمهوری اسلامی ایران خواستار نهایی شدن مراحل اجرایی آن شد.
دکتر میرکاظمی در این دیدار بر تلاش در زمینه رفع موانع و مشکلات موجود و ایجاد فضای مناسب جهت گسترش هرچه بیشتر مناسبات اقتصادی و تجاری تأکید کرد.
وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در زمینه لزوم توسعه روابط اقتصادی با کشور بلاروس، گسترش روابط در زمینه‌های بانکی و ایجاد بانک ایرانی در کشور بلاروس، بیمه محصولات صادراتی، حل مسایل گمرکی و رفع مشکلات مربوط به استاندارد را از اهداف سفر هیأت ایرانی به بلاروس عنوان کرد.
دکتر میرکاظمی توسعه صادرات مجدد (Re-export) اقلامی که از سوی کشور بلاروس قابلیت ارایه دارد را از دیگر راه‌های موثر در تحکیم روابط دو کشور دانست.
در این دیدار تجار و نمایندگان واحدهای تولیدی نیز به ارایه گزارشی از روند فعالیت‌های انجام شده پرداختند.
هم چنین در دیدارهای جداگانه تجار و بازرگانان با دکتر غضنفری رییس سازمان توسعه تجارت ایران که با حضور سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران و وابسته اقتصادی سفارت انجام شد و نیز در ملاقات هیأت‌ تجاری ایرانی با وزیر صنایع بلاروس دو طرف ضمن تبادل‌نظر درخصوص موارد مطرح شده خواستار حل و رفع مشکلات موجود شدند.
تهیه و تنظ&

برگزاری نمایشگاه محصولات صنایع کشورمان درشهر مینسک بلاروس

 
یکشنبه 15 مهر 1386 - 1:49 Admin

در پی برگزاری موفقیت آمیز سه نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری بلاروس که منجر به هفت میلیون دلار قرارداد و صادرات کالای صنعتی و خدمات فنی ومهندسی ایران به آن جمهوری گردید.اینک نمایشگاهی در آن جمهوری در شهر مینسک بلاروس برپا خواهد شد که با علاقه مندی شرکت کنندگان نسبت به حضورمان اقدام خواهیم کرد.


وجود طیف وسیعی از دانشمندان و متخصصان بلاروسی وپیشرفتهای فنی این کشور در صنایع الکترونیک ,الکتریکی ,اپتیک وتجهیزات آزمایشگاهی از یکطرف ورویکرد سران حاکم بر آن کشور به سمت شرق امکانات بسیارقوی را برای شرکتهای ایرانی جهت جذب فن اوری نوین و بهره گیری از دانشمندان بلاروسی با قیمتهای بسیار پایین تر از فن آوری های غربی فراهم آوراده است .لذا روابط ضعیف سیاسی آنکشور  با غرب فضای بیشتری را برای رقابت شرکتهای ایرانی در بلاروس فراهم می اورد.


تولیدات داخلی بلاروس از تنوعات لازم برخوردار نیست ولذا کالاهای ایرانی می توانند از جایگاه ویژه ای نزد مصرف کنندگان برخوردار باشند فهرست کالائی مناسب برای صادرات براساس تجربیات اتاق ایران وانجمن صنفی در صورت تبلیغات وانجام بسته بندی های مناسب بشرح ذیل می باشد.


انواع خشکبار مواد غذائی کنسروشده (رب گوجه فرنگی ) انواع حبوبات, ادویه جات, انواع روغن خوراکی ,انواع شوینده, چسب مایع, انواع رنگهای ساختمانی ورزین, رادیاتورهای حرارتی ,آلمینیومی و فولادی از نوع پانلی ,ظروف چینی ,بخاریهای گاز سوز ,شیرآلات وچینی آلات بهداشتی ,انواع سنگهای ساختمانی وتزیئنی قطعات یدکی .وسائط نقلیه به ویژه قطعات لاستیکی وپلاستیکی


سفیر ایران در بلاروس:

 اکنون یکدیگر را متحد استراتژیک می‌نامیم. همکاری‌های تهران مینسک به خواست مقامات و مردم دو کشورست

سفیر کشورمان در بلاروس همکاری‌های دو کشور را در تمامی زمینه‌ها سازنده ارزیابی کرد و گفت که اکنون دو کشور یکدیگر را متحد استراتژیک می‌نامند 

عبدالحمید فکری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اروپای شرقی گفت: روابط ایران و بلاروس از مرحله تقویت عبور کرده و راه همواری را در عرصه دیپلماتیک طی می‌کند 

وی افزود: ایران و بلاروس پتانسیل بالایی در زمینه صنعتی، فرهنگی و خدماتی دارند که می‌توانند تجربیات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند 

به گفته وی، کشورمان با صادرات 50 میلیارد دلاری در سال می‌تواند جایگاهی را هم برای بلاروس باز کند و متقابلا این کشور با توجه به توانایی‌هایش در زمینه صنایع سنگین، لیزر، اپتیک، الیاف و پتروشیمی صادراتی را به ایران داشته باشد 

سفیر ایران تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم خدمات فنی و مهندسی خود را به بلاروس صادر کنیم که دستاورد این همکارهای‌ها تاکنون به امضای چندین پروتکل و قرارداد مختلف میان شرکتهای ایرانی و بلاروسی منجر شده است 

وی مهمترین زمینه‌های همکاری را نیروگاه های برق-آبی، نیروگاه‌های حرارتی و صنایع پتروشیمی عنوان کرد

این دیپلمات ایرانی در خصوص همکاری‌های استراتژیک میان دو کشور گفت: با روندی که ما در پیش گرفته‌ایم، اکنون در موضعی قرار داریم که یکدیگر را متحد استراتژیک بنامیم 

به گفته وی در تمامی عرصه‌های بین المللی، همکاری‌های دوجانبه همگام با اولویت‌های دو کشور است و مقامات ایران و بلاروس تلاش می‌کنند تا روز به روز این سطح همکاری‌ها گسترش یابد 

فکری در خصوص اقدامات سفارت ایران در معرفی کشورمان به مردم بلاروس گفت: این کشور با توجه به زمینه‌های فرهنگی، از فضای مناسبی برای معرفی ایران به عنوان کشوری با فرهنگ و تمدن چند هزار ساله برخوردار است 

سفارت ایران نیز تاکنون چندین هفته فرهنگی، جشنواره، شب شعر و کنسرت موسیقی سنتی ایرانی برگزار کرده که با استقبال گسترده مردم بلاروس روبرو شده است 

سفیر ایران یکی از مهمترین راه های گسترش تعاملات فرهنگی را فعال کردن بخش جهانگردی دانست و گفت:متاسفانه به دلیل عدم وجود پرواز مستقیم میان مینسک و تهران، تاکنون امکان سفر مردم دو کشور فراهم نشده است که امیدواریم با عنایت و کمک مسوولین مربوطه این مشکل هر چه زودتر برطرف شده تا مردم بلاروس بتوانند از نزدیک با فرهنگ و تمدن غنی ایرانی و اسلامی آشنا شوند 

فکری در خصوص مراحل اجرایی توافقات روسای جمهور دو کشور در سفر اخیر احمدی نژاد به مینسک گفت: با توجه به نیاز مبرم بلاروس به انرژی، به زودی قرارداد نهایی اکتشاف نفت در میدان نفتی جفیر به امضا خواهد رسید که می‌تواند تامین کننده بخشی از انرژی مورد نیاز این کشور باشد. از سوی دیگر پروژه‌های مختلف صنعتی در دست اجرا است که با نهایی شده آنها در کمتر از یکسال، میزان مبادلات تجاری دو کشور از 50 میلیون دلار کنونی به بیش از 500 میلیون دلار افزایش خواهد یافت

سفیر کشورمان همچنین در خصوص نگرانی برخی از مقامات روسیه از گسترش همکاری‌های دوجانبه میان بلاروس و ایران اظهار داشت: همکاری های میان ایران و بلاروس به خواست بالاترین مقامات عالی رتبه و مردم دو کشور صورت می‌گیرد و من بعید می‌دانم که مقامات روسی نگران این همکاری‌ها باشند 

به گفته وی بلاروس برای رهایی از 95 درصد وابستگی انرژی به روسیه، نه تنها با ایران بلکه با بسیاری از کشورها از جمله ،آذربایجان، ونزوئلا و کشورهای حوزه خلیج فارس در حال مذاکره و گسترش همکاری می باشد 

فکری در خصوص وضعیت دانشجویان ایرانی در بلاروس نیز به ایسنا گفت: در حال حاضر 350 دانشجوی ایرانی در رشته های پزشکی، مهندسی و علوم پایه در دانشگاه های بلاروس مشغول به تحصیل هستند 

وی افزود: با توجه به آشنایی کم دانشجویان ایرانی به زبان روسی و امکانات فراهم شده در داخل ایران برای ادامه تحصیل، سالانه تعدادی از این دانشجویان به کشور باز می گردند

سفیر ایران به دانشجویانی که قصد تحصیل در بلاروس را دارند توصیه کرد در رشته‌های علوم پایه و مهندسی مطابق با نیاز کشور مشغول به تحصیل شوند تا به عنوان کارشناسی موفق جذب بازارکار کشورمان شوند 

وی در پایان خاطر نشان کرد: سفارت ایران در بلاروس به مناسبتهای مختلف ویژه برنامه هایی را برای دانشجویان ایرانی برگزار می‌کند و همچنین صندوقی رفاهی را در نظر گرفته که در مواقع نیاز به دانشجویان ایرانی وام 500 دلاری می‌دهد 

درآمد صادرات محصولات غذایی صرف واردات آن می شود

دبیر کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران:
درآمد صادرات محصولات غذایی صرف واردات آن می شود

درآمد ارزی حاصل از صادرات بسیاری ازمحصولات غذایی ،صرف واردات آن می شود.

ابولحسن خلیلی، دبیر کل انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی برنا، با بیان این مطلب گفت: در 10 ماهه سال 86، صادرات کشور به یک هزار و 795 هزار تن و به ارزش یک هزار و 781 میلیون دلار رسیده است و در مقابل آن در همین مدت 2 هزار و 745 هزار تن کالا به ارزش یک هزار و 597 میلیون دلار وارد کشور شده است که نشان دهنده کاهش 184 میلیون دلاری ارزش تجاری کشور در این مدت است.
وی با اشاره به اهمیت میزان صادرات و واردات محصولات خام نسبت به فرآیندی، افزود: همواره گسترش تولید و صادرات محصولات فرآیندی به دلیل ارز آوری ، اشتغالزایی، ارزش افزوده بالاتر و بازارهای جهانی با ثبات تر در عرصه جهانی، بر محصولا ت خام ارجحیت دارد.
خلیلی با بیان این که توسعه بخش کشاورزی با اتکاء به محصولات خام امکان پذیر نیست گفت: بر اساس تعریف WTO از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 30 و 20 درصد از صادرات کشورها مربوط به محصولات فرآیندی است.
وی از منفی بودن خالص صادرات ایران در زمینه محصولات فرآیندی طی 3 سال اخیر خبر داد و افزود: در 10 ماهه امسال نیز خالص منفی محصولات فرآیندی به 674 میلیون دلار می رسد.
دبیر کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ،تاکید کرد: به منظور پایدار و گسترده کردن صادرات محلولات غذایی با ارزش بالا باید به دنبال تقویت تولید داخلی محصولات فرآیندی ضمن حفظ بازار داخلی بود.
وی با بیان این که هم اکنون واردات محصولات فرآیندی از صادرات آن پیشی گرفته است ،تصریح کرد: این نسبت از نظر ارزشی به طور متوسط حدود 3/1 برابر است، اما باز هم از روند کاهشی برخوردار بوده و در 10 ماهه سال 86 ارزش واردات محصولات خام حدود 38/0 واحد ارزبری داشته و واردات هر واحد محصول فرآیندی نیز 53/0 واحد ارزبری داشته است که نشان دهنده بیشتر بودن قیمت محصولات فرآیندی از محصول خام است.
خلیلی با اشاره به ارزآوری و اشتغالزایی بالاتر صادرات مواد فرآوری شده افزود: ایجاد تحول در ترکیب صادراتی بخش کشاورزی طی یک برنامه بلند مدت و تبدیل خالص صادرات مواد فرآوری شده از کسری به مازاد امری ضروری است.
وی اظهار داشت: در 10 ماهه امسال در بین محصولات فرآیندی (مواد غذایی متفرقه، محصولات فرآوری شده از میوه، سبزیجات، نوشیدنی ها و قند و شکر) حدود 70 درصد کل صادرات را به خود اختصاص داده اند و در مقابل (روغن ها) حدود 86 درصد واردات محصولات فرآیندی را به خود اختصاص داده است.
دبیر کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی اضافه کرد: کل صادرات محصولات فرآیندی کمتر از سقف صادرات میوه جات است.
وی با اشاره به اختصاص 96 درصد از کل واردات 376 میلیون دلاری فصل هفدهم به واردات قند و شکر بیان کرد: در این 10 ماهه به رغم انباشت بازار داخلی از شکر وارداتی باز هم حدود یک هزار و 35 تن شکر وارد کشور شده است.
خلیلی اظهار داشت: جالب است که در بین کشورهای صادر کننده شکر به ایران نام کشورهای اروپایی نظیر انگلستان ، سویس، فرانسه ، ایتالیا و هلند به چشم می خورد.
وی با بیان این که کشورهای فوق با پرداخت یارانه های هنگفت صادراتی و برای حمایت از تولید داخلی خود اقدام به صادرات شکر می کنند، افزود: این در حالی است که به رغم ادعاهای موجود در زمینه صادرات مجدد شکر وارداتی در 10 ماهه 86 ، تنها 943 تن از حجم چند میلیون تنی شکر وارداتی به خارج از کشور صادر شده است.
دبیرکانون انجمن های صنفی صنایع غذایی از صادرات مواد غذایی ایران به 120 کشور جهان خبر داد و گفت: در مقابل این میزان صادرات از 83 کشور جهان مواد غذایی وارد کشور شده است.
وی با بیان این که 50 درصد از بازار صادراتی ایران به کشورهای عراق، امارات متحده عربی و هنگ کنگ اختصاص دارد ،افزود: عراق به تنهایی27 درصد از صادرات ایران را به خوداختصاص داده است.
خلیلی اظهار داشت: در این مدت صادرات ایران به کشورهای در حال توسعه کمتر توسعه یافته نزدیک به سه برابرصادرات به کشورهای پیشرفته و اروپایی است.
وی اضافه کرد: همچنین صادرات مواد غذایی به کشورهای همجوار فراتر از 2 برابر صادرات به کشورهای پیشرفته اروپایی است.
دبیر کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی با بیان این که کشور سویس به تنهایی 24 درصد از صادرات به ایران را به خود اختصاص داد ه است، گفت: 80 در صد واردات ایران مربوط به کشورهای سویس امارات و برزیل است.


انتهای خبر // شبکه خبری برنا//202 - 32 - 48//www.BornaNews.ir

سه بانک ایرانی مشترکا در بلاروس بانک تاسیس می‌کنند

همزمان با حضور وزیر صنایع بلاروس در ایران، موضوع تاسیس یک بانک مشترک ایرانی با سهامداری بانک‌های رفاه، صادرات و توسعه صادرات در بلاروس نهایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه یکی از مسائل و مشکلات اساسی بر سر راه توسعه تجارت و صادرات با کشورهای مختلف مسائل بانکی است، سه بانک ایرانی رفاه، صادرات و توسعه صادرات مشترکا در بلاروس بانک تاسیس می کنند.

براساس این گزارش، بانک رفاه بیشترین میزان سهم را از تاسیس این بانک به خود اختصاص داده است.

این گزارش می افزاید، همزمان با حضور هیئتی تجاری و اقتصادی از بلاروس برای برگزاری هشتمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بلاروس که به سرپرستی وزیر صنایع این کشور در ایران حضور دارند، موضوع تاسیس این بانک نهایی شده و در دستور کار قرار می گیرد.

حضور ایران در نمایشگاه مواد شوینده بلاروس

   
۱۱ اسفند ۱۳۸۶
با حضور چند شرکت ایرانی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی مواد شوینده و پاک کننده، ماشین آلات صنعتی طراحی، دوخت، تولید و شستشوی لباس، کیف و کفش و چرم در محل دائمی نمایشگاه‌های بلاروس آغار به کار کرد.

به گزارش ایرسا، در این نمایشگاه بیش از 200 شرکت از 15کشور جهان از جمله، ایران، آلمان، آمریکا، ژاپن، هلند، روسیه و ایتالیا آخرین تولیدات خود را در فضایی بالغ بر 3000متر مربع به نمایش گذاشتند.

یکی از شرکت کنندگان ایرانی در خصوص این نمایشگاه گفت: بازار بلاروس عرصه خوبی برای حضور تولید کنندگان ایرانی است و محصولات ما با استقبال مصرف کنندگان بلاروسی روبرو شده است.

وی خاطرنشان کرد که سرمایه‌گذاری در این کشور از امنیت خوبی برخودار است.

به گزارش ایسنا، همچنین شفیعی ـ مسوول اقتصادی کشورمان در بلاروس ـ‌ با اشاره به رشد صادرات ایران به این جمهوری گفت: ما در دو بخش صادراتی در بلاروس فعال هستیم که بخشی از آن به صادرات سنتی ایران همانند فرش، صنایع دستی، میوه و خشکبار اختصاص دارد و بخش دیگر آن در زمینه برخی از اقلام است که به کشورهای مشترک المنافع صادر می‌شود که می توان به صنایع پتروشیمی و مواد شوینده و پاک کننده اشاره کرد. 

بلاروس: خط اعتباری 30 میلیون دلاری

بانک توسعه صادرات ایران، برای اعطای خط اعتباری تا سقف 30 میلیون دلار، تحت پوشش صندوق ضمانت صادرات، به "بلاروس بانک" اعلام آمادگی نموده است. در این خصوص با تامین مالی بانک توسعه صادرات ایران، خط مونتاژ و تولید خودروی سمند در کشور بلاروس راه اندازی می شود. براساس این یادداشت تفاهم، بانک دولتی بلاروس متعهد شد مبلغ ۳۰میلیون دلار تسهیلات ارزان قیمت برای راه اندازی خطوط بدنه‌سازی و رنگ کارخانه تولید سمند در این کشور اعطا کند.  ظرفیت کارخانه تولید سمند در بلاروس قرار است تا سال ۲۰۱۰میلادی به ۶۰ هزار دستگاه برسد که این میزان تولید به بازار داخلی و کشورهای همسایه بلاروس عرضه خواهد شد.

برگزاری نمایشگاه محصولات کشورمان درشهر مینسک بلاروس

به همت اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران ، سومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بلاروس از 31 خرداد لغایت 9 تیرماه سال جاری در مینسک پایتخت جمهوری بلاروس برگزار می شود .  به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، مدیر امور نمایشگاه های اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران دعوت بلاروس از یک سو و عقد میلیون ها دلار قرارداد صادرات کالاهای صنعتی و خدمات فنی مهندسی و گشایش دفاتر تجاری را از مهم ترین دلایل اصلی برگزاری سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در جمهوری بلاروس اعلام کرد. جواد شمس فرد با اشاره به اهداف برگزاری این نمایشگاه تصریح کرد: با توجه به روابط حسنه دولت ها و به ویژه اتاق های بازگانی ایران و بلاروس و به دنبال موافقت ریاست اتاق ایران و کسب مجوز از سازمان توسعه تجارت ایران برنامه ریزی های لازم برای برگزاری نمایشگاه سوم به عمل  آمد. وی زمان برگزاری این نمایشگاه را اواخر خرداد ماه سالجاری و محل برگزاری را مرکز نمایشگاهیBelexpo  عنوان کرد و افزود: در این رابطه هماهنگی های لازم نیز بامسولان ذیربط بلاروس به عمل خواهد آمد. شمس فرد با اشاره به آغاز بکار مرکزی تجاری ایران در شهر مینسک پایتخت بلاروس همزمان با سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در این کشور اظهار امیدواری کرد: مذاکرات انجام شده بین ایران خودرو وطرف بلاروسی که در نمایشگاه دوم شروع شد نهایی شود و شاهد تولید خودروی سمند در آن جمهوری باشیم. مدیر امور نمایشگاه های اتاق بازرگانی ایران باتاکید بر اهمیت نمایشگاه ها و جایگاه ویژه آن در بازاریابی بین المللی و برنامه ریزی اتاق ایران برای برپایی نمایشگاه ها در کشور های مختلف درسال 85 گفت: با حضور فعالانه تولید کنندگان و فعالان اقتصادی کشور در نمایشگاه های خارج از کشور امکان معرفی هر چه بهتر توامندی های ایران به بازارهای بین المللی فراهم می شود. بر اساس این گزارش با توجه به نتایج حاصله از برگزاری دو نمایشگاه پیشین در بلاروس و نیز نظرات شرکت های حاضر در این نمایشگاه ها، بلاروس زمینه مساعدی برای حضور توانمندی های ایران به ویژه  در حوزه خدمات فنی و مهندسی، خودرو و قطعات یدکی، مواد غذایی، شیرآلات بهداشتی، کاشی وسرامیک، لوازم تزئینی و دکوراسیون، مبلمان، صنایع بسته بندی و ماشین  آلات صنایع غذایی را داراست.

صندوق ضمانت صادرات ایران : برگزاری سمینار بررسی فرصتهای تجاری ..

صندوق ضمانت صادرات ایران : برگزاری سمینار بررسی فرصت‌های تجاری ایران و بلاروس در مینسک و دیدار با معاونین وزرای بازرگانی، انرژی، معماری و ساختمان بلاروس با حضور معاون محترم وزیر بازرگانی ایران و رییس هیات مدیره و مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران - 2/3/86

بنا به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق ضمانت صادرات ایران، سید کمال سید علی رییس هیات مدیره و مدیر عامل این صندوق، به همراه آقای دکتر غضنفری، معاون محترم وزیر بازرگانی و رییس سازمان توسعه تجارت در راس یک هیات تجاری و بازاریابی متشکل از 50 شرکت مختلف به کشور بلاروس عزیمت نمودند.در این سفر طی نشستی با تجار ایرانی به بررسی مسائل و مشکلات و نیز راه‌های گسترش همکاری بین دو کشور پرداخته شد و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در این نشست تاکید کرد: این صندوق آمادگی دارد، قراردادهای منعقده بین شرکت‌های ایرانی را با طرف‌های بلاروسی را تحت پوشش قرار دهد. هم اکنون نیز سه پروژه بزرگ تامین مالی صادراتی (احداث کارخانه سیمان توسط کارخانه آذر آب به ارزش 135 میلیون یورو، صادرات خودرو سمند به ارزش 30 میلیون یورو، و احداث مجتمع تجاری به ارزش 8/6 میلیون دلار) تحت تضمین صندوق در دست بررسی و اجراء می باشد. در این نشست آقای فکری سفیر محترم جمهوری اسلامی‌ ایران در مینسک نیز حضور داشتند، ایشان آمادگی سفارت جمهوری اسلامی‌ ایران در بلاروس را برای راهنمایی تجار و در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به شرکت‌های ایرانی و معرفی شرکت‌های بلاروسی برای همکاری با طرف‌های ایران را اعلام کرد. همچنین هیات بلند پایه ایرانی ملاقاتهایی با معاونین وزرای بازرگانی، انرژی، و معماری و ساختمان بلاروس نموده و در خصوص انجام پروژه‌های جاده‌سازی، ساختمان‌سازی، مصالح ساختمانی، برق رسانی، آبرسانی، پتروشیمی، خودروسازی، صنایع غذایی و تبدیلی بلاروس توسط شرکت‌های ایرانی که تجربه فراوانی در این بخش‌ها دارند و همچنین گسترش روابط بانکی و تاسیس بانک مشترک در بلاروس، رفع مشکلات ثبت اقامت ایرانیان در بلاروس و بر طرف شدن معضلات گمرکی و حمل و نقل، اجرایی شدن موافقت نامه‌های گمرکی و استاندارد و نیز موافقت نامه ترجیحات تعرفه ای مذاکراتی صورت گرفت. همچنین سمینار یک روزه بررسی فرصت‌های تجاری و بازاریابی ایران و بلاروس با حضور تجار و صادرکنندگان کالا و خدمات دو کشور برگزار شد. در این سمینار که دکتر مهدی غضنفری ـ ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران و رییس اتاق بازرگانی و صنایع بلاروس ـ حضور داشتند، توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور به بحث و بررسی گذاشته شد. در این سمینار تجار و بازرگانان ایرانی و بلاروسی در قالب گروه‌های کاری به منظور رفع مشکلات موجود و پیدا کردن راهکار‌های مناسب برای توسعه روابط اقتصادی فی مابین دو کشور به رایزنی پرداختند و در مورد برنامه‌های اجرایی مشترک پروژه‌ها با یکدیگر گفت‌وگو کردند.